Home

 
Beste leden en biljartliefhebbers,
 

We gaan weer beginnen, het seizoen 2022-2023 is officieel weer gestart.

Dit jaar gaan we met maar liefst 19 !!! teams de diverse competities in. Wat kunnen we hier trots op zijn zeg. In 2018 heb ik van de leden de kans gekregen om voorzitter te worden, iets wat ik tot op heden met veel plezier doe. Op dat moment hadden we zo’n 75 leden en 10 teams in diverse competities waar we nu 19 teams hebben en 133 leden. Niet iedereen is altijd even blij met het groter worden van de vereniging maar toch mogen we concluderen dat we niets van onze authenticiteit hebben verloren en nog steeds de gezellige club zijn van vroeger.

Groter worden brengt natuurlijk ook andere zaken met zich mee. Meerdere taken en omslachtigere taken, meer bardiensten, meer vrijwilligers, meer kosten maar ook meer inkomsten, meer bewegingen etc. Om dit alles mogelijk te maken hebben de bestuursleden, barmedewerkers alle andere vrijwilligers het steeds drukker. Maar hoe trots mag ik zijn dat we met al onze vrijwilligers dit toch allemaal voor elkaar krijgen. Hebben we geen ruimte meer voor meer vrijwilligers, natuurlijk wel. Het is alleen wel zo dat we er toch nog iedere keer bij krijgen en dat er maar weinig afvallen. We hebben bijvoorbeeld dit jaar diverse nieuwe barmedewerkers  erbij gekregen, barmedewerkers die met de vut gaan en wat meer willen draaien etc. Helemaal top.

Doordat we groter zijn geworden merkte ik wel dat er voor mij steeds meer werkzaamheden bij kwamen (niet om te klagen overigens). Gelukkig heb ik hulp gekregen van onder andere Peter van Rooden die van zo wel de KNBB als de 2 Provinciën de gehele administratie van mij over heeft genomen. Dit scheelt mij enorm veel werk. Alle uitslagen iedere dag invoeren, wedstrijden verzetten, contact met de teamleiders van ons maar ook van andere verenigingen.

Ook op het financiële vlak word het steeds drukker voor onze penningmeester (Ad van de Bos). Meer leden, meer contributie innen (wat een penningmeester graag doet) maar ook steeds meer achter mensen aan zitten die de contributie vergeten zijn te betalen etc. Tip. Ga het automatisch betalen via de bank. 1x goed erin zetten en klaar ben je. Scheelt voor iedereen veel tijd. Uiteraard is de penningmeester ook druk met allerlei andere financiële zaken.

Dan hebben we ook nog de sponsor afdeling waar voornamelijk Ronald van Wijk zich druk mee bezig houdt maar waar ook de penningmeester druk mee is. De afgelopen twee jaar hebben we hier best wel wat tijd aan besteed en ondanks corona zijn we fors gegroeid met goede sponsoren. Het totale sponsor bedrag is meer dan verdubbeld.

Eerder schreef ik iets over inkomsten en uitgaven. Iets wat we niet vaak doen is het verhogen van de verkoopprijzen maar de inkoopprijzen zijn dusdanig verhoogd dat we dit jaar niet achter konden blijven. Maar we zouden De Pomerans niet zijn als we dit niet hebben weten te beperken tot een minimum. Nog steeds drink je bij De Pomerans het goedkoopste en lekkerste biertje, frisje en borreltje. Ik zou zeggen niet te veel over klagen want de barmedewerkers kunnen er ook niets aan doen.

Inmiddels heb ik weer genoeg gezegd en zal ik snel weer terug komen met een nieuw bericht.

Ik wens iedereen een sportieve en vooral gezellig seizoen toe.

De Voorzitter - Rober de Boer.