Historie

"De Pomerans" is opgericht rond het jaar 1948 of 1949.

Dit gebeurde in Cafe "de Sport" in de Gasthuisstraat te Heukelum door drie oprichters te weten : Piet van Berk , Jan Kruis en Piet Liefheid. Ook waren deze 3 heren betrokken bij de oprichting van de 2 Provincien in 1951.

Ook speelde "de Pomerans" in de KNBB eind jaren '50 , begin jaren'60

Door de eigenzinnigheid van Piet Liefheid werd "de Pomerans" uit de "2 Provincien" gezet en later ook zelfs uit de KNBB.

Door een geheel nieuw bestuur kreeg "de Pomerans" weer toezegging om in de "2 Provincien"te spelen eind jaren 60.

Met de verkoop van cafe "de Sport" , dat een disco werd ( de Pannenhoef ) moest "de Pomerans" een ander onderkomen zoeken , dat werd "de Jachthaven".  De uitbaters daar waren Hans en Bets Welbie, daar hebben we ongeveer 2 a 3 jaar gespeeld. Echter doordat er nieuwe uitbaters kwamen moesten we ook daar weer verdwijnen en hebben toen ons onderkomen gevonden in Cafe "de Zwaan"

In cafe "de Zwaan" hebben we ook weer een paar jaar gespeeld, maar na een paar jaar zijn we terug gegaan naar "de Jachthaven" , hier waren toen Hans en Atie van Lent de uitbaters, echter werden deze na een aantal jaren uitbater in "de Zwaan" en , U raadt het al , volgde "de Pomerans" en ging weer spelen in "de Zwaan"

Tot 1998 hebben we toen in "de Zwaan" gespeeld en zijn toen in September 1998 verhuisd naar ons geheel eigen clubgebouw aan "het Leyenburgh" te Heukelum.

Na een aantal prachtige jaren daar gehuisvest te zijn zijn we in 2016 verhuisd naar ons huidige clubgebouw.